Home > politik > Pecat Dr Hassan Ali- Bukti Keangkuhan Dan Kuasa Kini Mengaburi Perjuangan PAS

Pecat Dr Hassan Ali- Bukti Keangkuhan Dan Kuasa Kini Mengaburi Perjuangan PAS

Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Razali Ibrahim menyifatkan pemecatan keahlian dan pelucutan jawatan EXCO kerajaan negeri Selangor, Datuk Dr Hassan Ali sebagai bukti keangkuhan parti PAS, seolah-olah parti ini berada dalam kedudukan yang cukup kuat, sehingga membuat pertimbangan seolah-olah tiada apa yang boleh mengugat mereka.

“Walaupun jelas apa yang berlaku ini bukti bahawa mereka (PAS) di bawah telunjuk “pakatan mereka”, bukan keputusan mereka semata-mata. Keduanya, membuktikan juga bahawa kuasa sudah mengaburi perjuangan mereka yang membuktikan bahawa mereka sebenarnya tidak mempunyai prinsip yang jelas, dan juga mereka bukan sebuah parti yang memperjuangkan Islam sebaliknya PAS sama seperti mana-mana parti lain.

Jadi keangkuhan rasa terlalu berkuasa sehingga mengenetepikan soal-soal lain khususnya bahawa ada kuasa yang lebih besar dalam menentukan setiap gerakkerja kita ini sudah dilupakan oleh pimpinan PAS. Saya percaya apa yang berlaku ini pasti ada hikmah dan lebih mustahak, masa depan negara pati akan tetap menjadi keutamaan kepada Barisan Nasional, walaupun apapun yang berlaku di dalam PAS,” ujarnya yang juga Ahli Majlis Tertinggi UMNO ketika ditemui selepas pelancaran BN Youth Ride Fest di PWTC, sebentar tadi.

Ihsan dari http://www.sahabat-gunung.com/2012/01/pecat-dr-hassan-ali-bukti-keangkuhan.html

Advertisements
Categories: politik
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: