Home > politik > PM Akan Berkongsi Pandangan Rakyat Mengenai GTP Ahad Ini

PM Akan Berkongsi Pandangan Rakyat Mengenai GTP Ahad Ini

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan berkongsi dengan rakyat Malaysia hasil Program Transformasi Kerajaan (GTP), selepas setahun pelaksanaannya, Ahad ini.

Pengarah Komunikasi GTP, Alex Iskandar Liew berkata, majlis itu yang sesuai dinamakan “Malam Transformasi Bersama Rakyat:Untukmu Malaysia” akan berlangsung di Stadium Putra di Bukit Jalil pukul 6 petang.

“Terlalu banyak keraguan apabila GTP pertama kali diperkenalkan pada Januari 2010, tetapi hasilnya daripada pelbagai Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) dalam tempoh 12 bulan tahun lepas sangat menggalakkan dan menunjukkan perkembangan dalam sistem penyampaian awam, berada pada landasan yang betul.

“Itu menunjukkan, masih banyak yang perlu dilakukan dan bagi mencapai sasaran yang lebih tinggi bagi memenuhi hasrat semua rakyat Malaysia,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Liew juga berkata kerajaan terkejut bahawa banyak sasaran NKRA telah dicapai dan malah dalam sesetengah kes, ia melebihi sasaran.

“Penjawat awam terutamanya telah memainkan peranan penting dalam proses transformasi dan telah menyumbang dengan ketara kepada kejayaan GTP melalui komitmen yang padu kepada kualiti khidmat penyampaian,” katanya.

Liew melalui GTP, Malaysia telah menyaksikan pencapaian yang tidak pernah berlaku sebelum ini seperti penurunan dalam keseluruhan kes jenayah yang dilaporkan buat pertama kali dalam masa tiga tahun, pengenalan Akta Perlindungan Pemberi Maklumat 2010, bilangan besar jalan yang dibina dalam setahun dan menambah baik pengangkutan awam menggunakan Transit Aliran Ringan (LRT).

Menurutnya, kerajaan akan meneruskan usaha berhubung dengan rakyat bagi mendapatkan maklum balas berhubung bidang tumpuan baru yang mungkin bagi 2011 dan selepas itu.

“Ini amat penting kerana transformasi merupakan proses berterusan, sesuatu yang begitu dinamik dan memerlukan kerja berpasukan – kerajaan, penjawat awam dan rakyat – bagi mencapai sasaran yang ditetapkan,” katanya Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Advertisements
Categories: politik
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: