Home > politik > PRK Tenang: Jangan Salah Pilih

PRK Tenang: Jangan Salah Pilih

Pengundi di Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang diingatkan supaya tidak membuat pilihan yang salah dalam memilih wakil rakyat mereka pada hari pengundian, 30 Januari ini.

Menurut Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, pengundi membuat pilihan yang bijak dengan memastikan kemenangan calon Barisan Nasional (BN), Mohd Azhar Ibrahim sekiranya mereka mahu pembangunan di DUN Tenang dapat direalisasikan.

Beliau yang juga Timbalan Pengerusi BN berkata, pembangunan di kawasan tersebut akan berhadapan dengan masalah sekiranya pengundi di DUN Tenang memilih calon pembangkang sebagai wakil rakyat mereka.

“Jangan membuat kesilapan dengan mengundi calon PAS, kerana kedua-duakerajaan negeri dan kerajaan pusat adalah di bawah BN.

“Jika kita memilih pembangkang sebagai wakil rakyat maka usaha membangunkan Tenang akan berhadapan dengan masalah,” katanya ketika menyampaikan ucapan pada Majlis Makan Malam di Sekolah Jenis Kebangsaa Cina Ai Chun di Stesen Tenang di sini pada malam Khamis.

Muhyiddin yang juga Ahli Parlimen Pagoh berkata, pembangkang tidak boleh dipercayai kerana mereka sentiasa ‘cakap tak serupa bikin’.

“Hari ini mereka cakap A esok dia cakap B. Sebab itu kita tidak mahu masyarakat Tionghwa jangan mereka salah pilih (calon).

“Jangan mereka fikir PAS akan bela nasib mereka. Mereka boleh janji macam-macam mereka nak tadbir negeri pun tak tahu tetapi dia cakap orang Islam kalau nak masuk syurga sokong mereka. Kalau tak sokong kami, kamu akan pergi neraka,” katanya.

Oleh itu, Muhyiddin berkata pengundi di DUN Tenang perlu memilih calon BN bagi memastikan kawasan tersebut mendapat pembangunan yang sewajarnya.

Jelasnya, dalam Rancangan Malaysia Kesepuluh, kerajaan persekutuan telah memperuntukkan RM30bilion untuk memastikan pembangunan infrastruktur dan isu kebajikan masyarakat di DUN Tenang. Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Advertisements
Categories: politik
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: